Puneti faina de malai si sarea intr-un vas termorezistent / bol de sticla, cu capac. Turnati apa, amestecati si dati la cuptorul cu microunde pentru 2 min, la putere 700 watt. Scoateti vasul, puneti untul taiat bucatele si amestecati putin pentru a se coace uniform (nu trebuie sa amestecati pana se topeste untul). Dati din nou la microunde pentru inca 2 min (700 watt). Repetati operatiunile: scoateti vasul, amestecati si dati inca 2 min. Scoateti iar, amestecati bine si puneti inca 30 sec la mo. Luati vasul din cuptorul cu microunde, omogenizati bine pana ce observati ca mamaliga se desprinde de peretii vasului. Lasati in vas inca 2- 3 min, apoi rasturnati mamaliga pe un platou. Serviti mamaliga cat este calda sau conform cu reteta pentru care ati pregatit-o.

Puneti faina de malai si sarea intr-un vas termorezistent / bol de sticla, cu capac. Turnati apa, amestecati si dati la cuptorul cu microunde pentru 2 min, la putere 700 watt. Scoateti vasul, puneti untul taiat bucatele si amestecati putin pentru a se coace uniform (nu trebuie sa amestecati pana se topeste untul). Dati din nou la microunde pentru inca 2 min (700 watt). Repetati operatiunile: scoateti vasul, amestecati si dati inca 2 min. Scoateti iar, amestecati bine si puneti inca 30 sec la mo. Luati vasul din cuptorul cu microunde, omogenizati bine pana ce observati ca mamaliga se desprinde de peretii vasului. Lasati in vas inca 2- 3 min, apoi rasturnati mamaliga pe un platou. Serviti mamaliga cat este calda sau conform cu reteta pentru care ati pregatit-o. * Puteti pregati orice cantitate de mamaliga pastrand proportia: faina de malai / apa de 1 / aproape 4, iar acestea sa nu ocupe mai mult de din capacitatea vasului folosit. * Daca doriti o mamaliga cu o consistenta mai solida, tineti mai mult timp vasul la microunde. * Mamaliga obtinuta la microunde este fara cocoloase si se pregateste repede si cu un minim efort.