Detalii Prajitura cu Mere si Ghimbir
- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi - peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir - ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 C. - amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma - adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua - amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina) - rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita - presarati deasupra cele 2 linguri de zahar. - introducem la cuptor si coacem la 180 C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata. Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi - peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir - ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 C. - amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma - adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua - amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina) - rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita - presarati deasupra cele 2 linguri de zahar. - introducem la cuptor si coacem la 180 C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata. Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.