Detalii Fenel gratinat
Se fierbe fenelul in apa cu sare, nu foarte mult,sa nu fie prea flescait. Intre timp preparam sosul besamel. Topim untul, punem putina sare si apoi o lingura cu faina, amestecam energic cu telul si imediat adaugam laptele, putin cate putin, amestecand incontinu energic, pana cand am incorporat tot laptele. Lasam pe foc mic sa fiarba,amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat,dam deoparte, punem sare daca este nevoie. Punem fenelul fiert si taiat intr-o forma care o vom da la cuptor,deasupra turnam sosul besamel, presaram cu parmezan ras si dam la cuptor circa 15 minute,la sfarsit punem 10 minute sub grill.
Se fierbe fenelul in apa cu sare, nu foarte mult,sa nu fie prea flescait. Intre timp preparam sosul besamel. Topim untul, punem putina sare si apoi o lingura cu faina, amestecam energic cu telul si imediat adaugam laptele, putin cate putin, amestecand incontinu energic, pana cand am incorporat tot laptele. Lasam pe foc mic sa fiarba,amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat,dam deoparte, punem sare daca este nevoie. Punem fenelul fiert si taiat intr-o forma care o vom da la cuptor,deasupra turnam sosul besamel, presaram cu parmezan ras si dam la cuptor circa 15 minute,la sfarsit punem 10 minute sub grill.