Puneti untul in congelator. Umplutura Radeti merele, curatate de coaja si casuta samburilor, pe razatoarea cu ochiuri mari si stopiti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Caliti merele in unt / ulei, doar cat sa se inmoaie putin, fara sa scadeti prea mult din zeama lasata. Adaugati zaharul vanilat, scortisoara, zaharul (dupa gust), amestecati bine pana ce zaharul este topit si dati deoparte. Blat Amestecati grisul, faina, laptele praf, zaharul, sarea intr-un bol mare si omogenizati bine. Intr-un vas termorezistent radeti din untul scos de la congelator, incercand sa-l repartizati uniform. Acoperiti cu 1/2 din amestecul cu gris, turnati merele si nivelati. Presarati uniform restul de prafuri si radeti deasupra cealalta jumatate de unt. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si blatul format deasupra se aureste frumos. Lasati la racit in vasul termorezistent. Serviti portionat, presarat cu zahar pudra.

Puneti untul in congelator. Umplutura Radeti merele, curatate de coaja si casuta samburilor, pe razatoarea cu ochiuri mari si stopiti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Caliti merele in unt / ulei, doar cat sa se inmoaie putin, fara sa scadeti prea mult din zeama lasata. Adaugati zaharul vanilat, scortisoara, zaharul (dupa gust), amestecati bine pana ce zaharul este topit si dati deoparte. Blat Amestecati grisul, faina, laptele praf, zaharul, sarea intr-un bol mare si omogenizati bine. Intr-un vas termorezistent radeti din untul scos de la congelator, incercand sa-l repartizati uniform. Acoperiti cu 1/2 din amestecul cu gris, turnati merele si nivelati. Presarati uniform restul de prafuri si radeti deasupra cealalta jumatate de unt. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si blatul format deasupra se aureste frumos. Lasati la racit in vasul termorezistent. Serviti portionat, presarat cu zahar pudra.