O mancare ieftina, usor de facut si delicioasa.

Se fierb cartofii in apa clocotita cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la racit, apoi se dau prin razatoarea mare.

Ceapa se taie marunt si se caleste bine in ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac).

Cand e moale, se adauga sare, piper, boia si se amesteca toate cu cartofii.

Se face un aluat ca de pizza si se lasa 30 de minute sa creasca. se imparte in 4. Se fac 4 foi, intinse pe plansta infainata. se ung 2 tavi cu ulei, se pune o foaie, se inteapa cu furculita.

Umplutura se imparte in 2 si se pune peste foaia de jos. deasupra se pune cealalta foaie. Se inteapa cu furculita, se unge cu ou batut si se coc 1 ora la foc mediu. Le-am copt deodata in cuptor, le-am schimbat intre ele dupa 30 de minute sa se coaca la fel.

Cand sunt rumenite bine, se scot, se taie si se mananca fierbinti sau reci.

Se pot servi ca aperitive, de dus la iarba verde. O salata verde sau spanac verde ar merge alaturi. Cine vrea poate pune pentru culoare gogosar proaspat sau murat taiat marunt in umplutura.