Detalii Prajitura Albinuta Sau Claudia
Ingrediente:
Foi: 1 ou,
1 pahar lapte,
1 margarina (250 g),
1 lingura bicarbonat,
3 linguri miere de albine,
1 pahar zahar,
faina cat cuprinde,
Crema: 500 ml lapte,
1 pahar zahar,
7-8 linguri gris,
2 oua,
1 margarina,
Separat: 400 g gem acrisor,
zahar pudra
Aceasta prajitura este preferata mea, la noi in oras se gaseste sub numele de Claudia. Foi: Se pregateste o cratita unde se pune oul, margarina taiata bucati, zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul care se poate stinge cu zeama de lamaie (eu nu l-am stins) se amesteca si se pune la fiert la foc mic. Se amesteca continuu pana isi schimba culoarea, dupa care se ia de pe foc si se adauga faina cernuta pana se obtine un aluat care se poate intinde. Se imparte in 4. Se fac foi care se coc pe dosul tavii, eu folosesc hartie de copt. Cat timp pregatim foile restul aluatului se tine la caldura sa nu se intareasaca, daca se intareste nu se poate intinde. Timpul de coacere depinde de cuptor, cand e un pic rumenita este gata. Crema: Se pune laptele intr-o cratita peste care se adauga zaharul, ouale si grisul se amesteca cu un tel sa nu se faca cocoloase se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, cand este calduta se pune margarina moale bucati si se mixeaza bine. Asamblarea prajiturii: Se pune o foaie dupa care se pune jumatate din crema, alta foaie gemul se intinde bine eu am pus gem de zmeura este bun un gem acrisor si iar foaie restul de crema si iar foaie. Se da la rece de pe o zi pe alta. A doua zi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra. Delicioasaaaaaa.
Aceasta prajitura este preferata mea, la noi in oras se gaseste sub numele de Claudia. Foi: Se pregateste o cratita unde se pune oul, margarina taiata bucati, zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul care se poate stinge cu zeama de lamaie (eu nu l-am stins) se amesteca si se pune la fiert la foc mic. Se amesteca continuu pana isi schimba culoarea, dupa care se ia de pe foc si se adauga faina cernuta pana se obtine un aluat care se poate intinde. Se imparte in 4. Se fac foi care se coc pe dosul tavii, eu folosesc hartie de copt. Cat timp pregatim foile restul aluatului se tine la caldura sa nu se intareasaca, daca se intareste nu se poate intinde. Timpul de coacere depinde de cuptor, cand e un pic rumenita este gata. Crema: Se pune laptele intr-o cratita peste care se adauga zaharul, ouale si grisul se amesteca cu un tel sa nu se faca cocoloase se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, cand este calduta se pune margarina moale bucati si se mixeaza bine. Asamblarea prajiturii: Se pune o foaie dupa care se pune jumatate din crema, alta foaie gemul se intinde bine eu am pus gem de zmeura este bun un gem acrisor si iar foaie restul de crema si iar foaie. Se da la rece de pe o zi pe alta. A doua zi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra. Delicioasaaaaaa.