Detalii Somon in Crusta de Aluat de Foietaj
Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie. Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel. Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei. Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot. Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte. Amestecul de spanac se imparte in 8. Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic. Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt. Se serveste cald langa o salata verde. Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati. Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.
Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie. Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel. Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei. Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot. Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte. Amestecul de spanac se imparte in 8. Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic. Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt. Se serveste cald langa o salata verde. Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati. Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.