Va prezint aceasta reteta in extrasezon,sper sa nu va suparat:))Oricum nu mai e atat de mult pana la Paste:pServiti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic,rapid si foarte gustos.

Eu am pregatit aceasta budinca dintr-un cozonac uscat,uitat undeva intr-un colt al bucatariei noastre.

Este foarte aromat,moale si cu gust de crema de zahar ars,frisca il completeaza.

Merita sa-l incercati de Paste,Craciun sau Revelion,de ce nu,mai ales ca intotdeauna raman resturi de cozonac pe care nu le mananca nimeni(cel putin asa se intampla in familia mea)Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.

Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.

Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat.

Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.

Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit.

Daca doriti,puteti adauga stafide macerate in rom.

Turnati in fir subtire,pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou.

Dati la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore.

Lasati sa se raceasca in cratita,desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece(altfel se desface)pe un platou.