- Se pun intr-un bol mare faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea nu sunt prietene si din acest motiv se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga treptat lichidul (apa si lapte), amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. - Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile (aproximativ 5 minute) pana la obtinerea unui aluat moale, nelipicios si usor de modelat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere. - Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent. - Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se adauga migdalele maruntite si se in corporeaza in aluat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere. - Se aplatizeaza aluatul cu palmele. Se presara la suprafata fulgii de migdale. - Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent. - Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt. - Se incalzeste cuptorul la 220 C. - Aluatul se coace timp de 20 - 25 minute. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.- Se pun intr-un bol mare faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea nu sunt prietene si din acest motiv se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga treptat lichidul (apa si lapte), amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. - Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile (aproximativ 5 minute) pana la obtinerea unui aluat moale, nelipicios si usor de modelat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere. - Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent. - Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se adauga migdalele maruntite si se in corporeaza in aluat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere. - Se aplatizeaza aluatul cu palmele. Se presara la suprafata fulgii de migdale. - Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent. - Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt. - Se incalzeste cuptorul la 220 C. - Aluatul se coace timp de 20 - 25 minute. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.