Detalii Painici Laugenbrot
Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina. Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor. Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata. Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.
Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina. Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor. Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata. Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.