Detalii Gratin cu Dovlecei si Orez
Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari. Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul. Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet. Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet. Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati. Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari. Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul. Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet. Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet. Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati. Serviti gratinul simplu, caldut sau rece. Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.
Etichete:
oua,
verdeata,
usturoi,
orez,
faina,
ulei,
dovlecei,
malai,
branza,
masline,
retete vegetariene