Detalii Prajitura `dintele Negresei`
Pentru primul strat: - Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde. - Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa. - Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec). - Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena. - Bicarbonatul se amesteca cu faina. - Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene. - Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt. - Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula. - Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece testul scobitorii). - In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat. Pentru al doilea strat: - Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul. - Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul. - Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil. - Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim). - Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Pentru glazura: - Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa). - Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic. - Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena. - Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.
Pentru primul strat: - Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde. - Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa. - Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec). - Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena. - Bicarbonatul se amesteca cu faina. - Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene. - Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt. - Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula. - Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece testul scobitorii). - In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat. Pentru al doilea strat: - Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul. - Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul. - Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil. - Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim). - Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Pentru glazura: - Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa). - Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic. - Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena. - Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.