Curatati dovleceii de coaja. Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm. Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama. Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante. Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri. Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional). Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie imbracate intr-un strat gros si pe toate fetele. Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.

Curatati dovleceii de coaja. Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm. Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama. Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante. Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri. Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional). Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie imbracate intr-un strat gros si pe toate fetele. Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.