Detalii File de Peste cu Omleta - Sufleu, la Cuptor
Portionati fileurile de peste si uscati prin stergere cu servetele absorbante. Rumeniti-le intr-o tigaie, in putin ulei incins. Scoateti-le pe servete absorbante si lasati sa se raceasca. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, apoi rupeti-le in bucati. Rumeniti bucatelele de telina in uleiul ramas de la prajirea pestelui. Scoateti si dati deoparte. Omleta- sufleu Pregatiti separat 2 omlete- sufleu ca aici. (Frecati galbenusurile cu sare pana se albesc, apoi cu faina pana se inglobeaza. Diluati cu lapte, condimentati cu piper apoi, adaugati albusurile batute spuma tare. Incingeti bine untul pus intr-un vas termorezistent, in cuptorul preancalzit la 200 grade. Turnati amestecul cu oua si dati din nou la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce omleta este facuta si frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca bine.) Intre timp, amestecati smantana cu telina rumenita si 1/2 din frunzele de telina, tocata marunt (1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita). Turnati peste o omleta- sufleu asezata in vasul termorezistent, nivelati, apoi puneti uniform bucatelele de peste. Puneti din loc in loc felii de lamaie, presarati restul de telina frunze, cubuletele de rosii (pasta de tomate) si condimentati totul cu salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust. Acoperiti cu a doua omleta- sufleu si radeti deasupra cascaval. Dati la cuptorul incins, pentru cca 10- 15 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si formeaza deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti feliata, calda sau rece, dupa preferinta.
Portionati fileurile de peste si uscati prin stergere cu servetele absorbante. Rumeniti-le intr-o tigaie, in putin ulei incins. Scoateti-le pe servete absorbante si lasati sa se raceasca. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, apoi rupeti-le in bucati. Rumeniti bucatelele de telina in uleiul ramas de la prajirea pestelui. Scoateti si dati deoparte. Omleta- sufleu Pregatiti separat 2 omlete- sufleu ca aici. (Frecati galbenusurile cu sare pana se albesc, apoi cu faina pana se inglobeaza. Diluati cu lapte, condimentati cu piper apoi, adaugati albusurile batute spuma tare. Incingeti bine untul pus intr-un vas termorezistent, in cuptorul preancalzit la 200 grade. Turnati amestecul cu oua si dati din nou la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce omleta este facuta si frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca bine.) Intre timp, amestecati smantana cu telina rumenita si 1/2 din frunzele de telina, tocata marunt (1 lingurita frunza de telina uscata, maruntita). Turnati peste o omleta- sufleu asezata in vasul termorezistent, nivelati, apoi puneti uniform bucatelele de peste. Puneti din loc in loc felii de lamaie, presarati restul de telina frunze, cubuletele de rosii (pasta de tomate) si condimentati totul cu salvie si / sau menta (uscate) ori condimente pentru peste (la plic), dupa gust. Acoperiti cu a doua omleta- sufleu si radeti deasupra cascaval. Dati la cuptorul incins, pentru cca 10- 15 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si formeaza deasupra o crusta frumos rumenita. Serviti feliata, calda sau rece, dupa preferinta.
Etichete:
oua,
cascaval,
rosii,
bulion,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
smantana,
peste,
lamaie,
omleta