Detalii Degetare
Mixati untul moale cu zaharul si vanilia pana devine un amestec cremos, apoi puneti galbenusul. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Din aluatul obtinut formati bilute cu un diametru de 2- 2,5 cm. Tavaliti-le intai prin albusul usor batut cu o furculita, apoi prin nuca (alune / migdale), tocata grosier. Transferati direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Faceti in fiecare biluta o adancitura cu degetul pe care o umpleti cu dulceata / gem / peltea peste care puneti 1 visina / bucatele de ciocolata sau de rahat, dupa preferinta. Dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si incep usor sa se rumeneasca. Scoateti-le din tava, lasati sa se racesca pe un gratar, apoi serviti.
Mixati untul moale cu zaharul si vanilia pana devine un amestec cremos, apoi puneti galbenusul. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Din aluatul obtinut formati bilute cu un diametru de 2- 2,5 cm. Tavaliti-le intai prin albusul usor batut cu o furculita, apoi prin nuca (alune / migdale), tocata grosier. Transferati direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Faceti in fiecare biluta o adancitura cu degetul pe care o umpleti cu dulceata / gem / peltea peste care puneti 1 visina / bucatele de ciocolata sau de rahat, dupa preferinta. Dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si incep usor sa se rumeneasca. Scoateti-le din tava, lasati sa se racesca pe un gratar, apoi serviti. Se fac extrem de usor. Sunt aspectuoase, tare fragede, minunat de gustoase si fine.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
zahar,
fructe,
ciocolata,
nuca,
capsuni,
retete de craciun si revelion,
visine,
retete vegetariene,
retete pentru copii