Anul acesta am vrut sa fac altceva. Am inceput cu altfel de oua, acum am pregatit altfel de drob si voi face altfel de cozonac!!!Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi.

Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile tocate marunt. Se asezoneaza de sare. piper si se amesteca bine cu ouale crude. Se incepe procedeul de umplere (Ideal ar fi sa nu fiti singure la acest pas! Adica se umpli mielul, sa faci si poze........) Se pune un strat de umplutura, unul de oua fierte apoi umplutura pana se umple mielul. Sa nu fie prea umplut, fiindca se mai umfla si apoi riscati sa crape. Coaseti deschizatura, apoi presarati sare, piper si rozmarin. Am asezat si cateva feliute de slanina, sa nu se arda prea tare coastele. Se pune in cuptorul preincalzit cca. 10 minute la foc iute ca sa se rumeneasca, apoi se stinge totul cu vin si se lasa cca. 2 ore jumatate la foc mic ca sa se patrunda bine. Din cand in cand se mai umezeste cu zeama din tava. O tusa finala a fost ungerea cu un pic de mustar dijon. Se mai lasa cca. 10 minute pana se topeste mustarul. Pofta buna!