In loc de cas scurs pe care nu am de unde sa-l cumpar, am pus feta greceasca. Se curata cartofii, se taie cubulete (eu i-am taiat pe lungime in 8), se fierb in apa sarata Se unge un vas cu unt Se scurg cartofii, se pun in vasul uns, se adauga si restul de unt Se presara faina de chimen (pe care l-am strivit in piulita de bronz), se potriveste de piper si sare Se rade casul (brinza), se bate cu ou, se toarna peste cartofi, se da 10 minute la cuptor, sa se coloreze putin (la foc maxim). Se toaca patrunjel, se presara unde trebuie, se toarna smantana. Patrunjelul (proaspat tocat se presara dupa gust deasupra) si smantina (cu lingura alaturi de cartofi in farfurie) se pun cind serviti, deci facultativ. Eu am ales sa nu le pun pentru ca nu am servit cartofii ca fel principal, ci ca garnitura.

In loc de cas scurs pe care nu am de unde sa-l cumpar, am pus feta greceasca. Se curata cartofii, se taie cubulete (eu i-am taiat pe lungime in 8), se fierb in apa sarata Se unge un vas cu unt Se scurg cartofii, se pun in vasul uns, se adauga si restul de unt Se presara faina de chimen (pe care l-am strivit in piulita de bronz), se potriveste de piper si sare Se rade casul (brinza), se bate cu ou, se toarna peste cartofi, se da 10 minute la cuptor, sa se coloreze putin (la foc maxim). Se toaca patrunjel, se presara unde trebuie, se toarna smantana. Patrunjelul (proaspat tocat se presara dupa gust deasupra) si smantina (cu lingura alaturi de cartofi in farfurie) se pun cind serviti, deci facultativ. Eu am ales sa nu le pun pentru ca nu am servit cartofii ca fel principal, ci ca garnitura. Reteta din cartea lui Radu Anton Roman Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti.