Un meniu delicios, sanatos si gustos ! Incercati si voi reteta si-mi veti da dreptate...

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2 , dupa care adaugam si carnea. Lasam cam 3-4 pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3 adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru. Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus. Adaugam cate o lingura de pasta, pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.

Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor. Dupa 35 dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10 .

Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.

Pofta buna!