Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de lobodaAm curatat ceapa si morcovul, le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.

Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba 5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .

In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua, le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute. Potrivim de sare si oprim focul.

Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.

La aceasta ciorba nu e nevoie de rosii sau bulion, intrucat culoarea va fi data de frunzele de loboda. Fara ou, poate fi o excelenta ciorba de post