Frunzele de grausor se spala bine, dupa care se amesteca cu leurda taiata fasii mai mari. Peste leurda si grausor se adauga ceapa taiata marunt si ridichile taiate rondele subtiri. Peste salata se adauga uleiul, otetul si sarea, dupa gust. Se amesteca bine dupa care se serveste alaturi de felul principal. Pofta buna!!!Frunzele de grausor se spala bine, dupa care se amesteca cu leurda taiata fasii mai mari. Peste leurda si grausor se adauga ceapa taiata marunt si ridichile taiate rondele subtiri. Peste salata se adauga uleiul, otetul si sarea, dupa gust. Se amesteca bine dupa care se serveste alaturi de felul principal. Pofta buna!!! Grausorul este o planta salbatica care se mai numeste si untisor. Este foarte gustos, seamana la gust cu laptuca, dar nu este amar. Acesta se culege pana sa infloreasca, deci se culege la inceputul primaverii. Chiar daca unele plante au flori, se aleg doar cele fara flori. Dupa ce infloreste acesta este toxic! Pentru al recunoaste mai bine, ii verificam radacina unde are ca niste boabe de grau. Grausorul se foloseste la ciorbe, salate, mancaruri etc. Aceasta salata este gustoasa si sanatoasa.