Detalii Falsa Crème Fraîche, Pregatita Rapid in Casa
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie de putere mare. Puneti intr-un borcan laptele, uleiul, zeama de lamaie si sarea. Introduceti piciorul mixerului vertical (cel cu elice metalica) pana in partea de jos a borcanului. Porniti mixerul la viteza mare si lasati in aceeasi pozitie circa 1 min, apoi timp de 30 sec ridicati de mai multe ori piciorul spre suprafata, lasandu-l usor pina in partea de jos. Procedati identic inca o data (mixat la fundul borcanului, apoi ridicati de mai multe ori piciorul mixerului) sau pana cand obtineti o smantana bine legata, groasa si cremoasa. In 2- 3 min ar trebui sa aveti smantana gata. Puteti sa o folositi imediat, la mancare, la fel ca si smantana din lapte. Se poate pastra pana la 1 saptamana in vas inchis ermatic, la frigider.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pentru o reusita sigura folositi numai un mixer vertical sau un robot de bucatarie de putere mare. Puneti intr-un borcan laptele, uleiul, zeama de lamaie si sarea. Introduceti piciorul mixerului vertical (cel cu elice metalica) pana in partea de jos a borcanului. Porniti mixerul la viteza mare si lasati in aceeasi pozitie circa 1 min, apoi timp de 30 sec ridicati de mai multe ori piciorul spre suprafata, lasandu-l usor pina in partea de jos. Procedati identic inca o data (mixat la fundul borcanului, apoi ridicati de mai multe ori piciorul mixerului) sau pana cand obtineti o smantana bine legata, groasa si cremoasa. In 2- 3 min ar trebui sa aveti smantana gata. Puteti sa o folositi imediat, la mancare, la fel ca si smantana din lapte. Se poate pastra pana la 1 saptamana in vas inchis ermatic, la frigider.