Blat: Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare. Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit. Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari. Inglobati usor in galbenusuri din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri. Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute. Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade. * Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare. Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca. Umplutura: Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena. Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc. Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider. Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.

Blat: Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao, amidonul si lasati bolul in asteptare. Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul (cca 5 min) pana obtineti o crema groasa, albicioasa si zaharul este complet topit. Bateti spuma albusurile cu sare pana se formeaza creste moi, apoi adaugati pe rand zaharul, tot cate 1 lingura si continuati sa mixati pana ce tot zaharul a fost incorporat, este topit, iar spuma de albusuri s-a transformat intr-o bezea lucioasa, ce formeaza creste tari. Inglobati usor in galbenusuri din amestecul cu faina, apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand cu grija, prin rasturnare, de jos in sus. In acelasi mod, adaugati restul de faina si inca 1/3 din albusuri. Puneti ness-ul dizolvat sau apa calduta, iar la final restul de albusuri batute. Turnati intr-o tava (33 x 37 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 10 min, la 180 grade. * Nu lasati blatul prea mult in cuptor pentru ca riscati sa se arda, sa-si piarda elasticitatea si sa se rupa la rulare. Scoateti blatul din tava tragandu-l afara cu hartia de copt cu tot si desprindeti usor aluatul de hartie, trecand cu un cutit pe marginea lui. Rulati foaia cat este calduta, pe latura lunga, ajutandu-va de hartia de copt. Lasati cca 15 min sa se raceasca. Umplutura: Bateti cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o crema spumoasa si omogena. Desfaceti blatul, ungeti uniform cu crema de mascarpone si rulati la loc. Taiati marginile inestetice (capetele ruladei), inveliti in hartie de copt curata si dati min 30 min la frigider. Feliati doar inainte de servire, iar restul pastrati la rece.