Se pun la fiert cartofii in coaja in apa cu sare.

Cand s-au fiert se scurg, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara umplutura: Se caleste intr-o cratita cu ulei ceapa rosie si ceapa verde tocate, se adauga ardeiul kapia si ardeiul gras, ciupercile tocate si carnea tocata si se caleste . Se adauga un pic de apa si se lasa sa fiarba. Cand toate sunt fierte se adauga sare, piper dupa gust si bulionul de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga si busuioc. Se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava de yena se pune ulei se aseaza un strat de cartofi taiati rondele peste se adauga umplutura de carne si apoi se acopera cu un strat de cartofi rondele.

Se pun deasupra felii de rosii si se da la cuptor cca 40 de minute. Dupa cele 40 de min se scoate tava afara si se pun cateva felii de cascaval si se mai da inca 5-10 min sa se gratineze. Se serveste calda cu muraturi sau salata .