Detalii Tort Cherry-Ricotta
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2. Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2. Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore. Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic daca ma intrebati pe mine:), dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.
Etichete:
oua,
rosii,
faina,
ulei,
smantana,
zahar,
fructe,
lamaie,
miere,
cirese,
tort,
retete pentru copii