Mazarea este o delicatesa a carei origine se pare ca ar fi pe teritoriul Chinei, unde era cunoscuta inca de acum 4000 de ani. In Europa a ajuns acum 2000 de ani iar in timpul evului mediu era consderata o delicatesa la ospaturile regale. Micul bob de mazare verde are o multime de proprietati terapeutice, contine proteine, vitamina a, niacina, acid ascorbic, tiamina si minerale cum ar fi: potasiu, fier si zinc. In continuare va prezint reteta mea de mancare de mazare verde. Este o reteta savuroasa, pe care o puteti servi ca fel de mancare vegetarian, de post sau ca si garnitura. Am folosit mazare proaspata, din 3-4 kg de pastai au rezultat 1, 35 kg de boabe. Taiem rondele prazul si morcovii, sotam prazul 4 minute si apoi adaugam morcovii si continuam sotarea inca 4 minute, la temperatura medie. Daca nu va place prazul puteti folosi orice fel de ceapa, alba sau rosie. Eu prefer sa inlocuiesc ceapa cu prazul pentru ca da o dulceata mai puternica mancarii. Taiem telina si sfecla in cubulete mici si adaugam peste praz si morcovi, calindu-le si pe acestea inca 5 minute. Asezonam cu turmeric, curry si sare. Adaugam mazarea si apa calda, cat sa acopere legumele din cratita. Fierbem la temperatura medie timp de 10 minute. Facem un sos din faina de mei si sucul de rosii, il adaugam in cratita si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 clocote, asezonam cu sare, presaram mararul tocat marunt si reteta este gata. Va doresc pofta buna!Mazarea este o delicatesa a carei origine se pare ca ar fi pe teritoriul Chinei, unde era cunoscuta inca de acum 4000 de ani. In Europa a ajuns acum 2000 de ani iar in timpul evului mediu era consderata o delicatesa la ospaturile regale. Micul bob de mazare verde are o multime de proprietati terapeutice, contine proteine, vitamina a, niacina, acid ascorbic, tiamina si minerale cum ar fi: potasiu, fier si zinc. In continuare va prezint reteta mea de mancare de mazare verde. Este o reteta savuroasa, pe care o puteti servi ca fel de mancare vegetarian, de post sau ca si garnitura. Am folosit mazare proaspata, din 3-4 kg de pastai au rezultat 1, 35 kg de boabe. Taiem rondele prazul si morcovii, sotam prazul 4 minute si apoi adaugam morcovii si continuam sotarea inca 4 minute, la temperatura medie. Daca nu va place prazul puteti folosi orice fel de ceapa, alba sau rosie. Eu prefer sa inlocuiesc ceapa cu prazul pentru ca da o dulceata mai puternica mancarii. Taiem telina si sfecla in cubulete mici si adaugam peste praz si morcovi, calindu-le si pe acestea inca 5 minute. Asezonam cu turmeric, curry si sare. Adaugam mazarea si apa calda, cat sa acopere legumele din cratita. Fierbem la temperatura medie timp de 10 minute. Facem un sos din faina de mei si sucul de rosii, il adaugam in cratita si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 clocote, asezonam cu sare, presaram mararul tocat marunt si reteta este gata. Va doresc pofta buna!