Detalii Prajitura cu Piersici in Aluat
Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa. Incalziti cuptorul la 180 c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic). Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu). Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet). Coaceti la 180 c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca..
Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa. Incalziti cuptorul la 180 c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic). Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu). Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet). Coaceti la 180 c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca.. E un aluat cremos, umed si seamana putin cu cel care are iaurt in compozitie. Servita dimineata la micul dejun sau ca si desert alaturi de putina frisca, inghetata sau simpla ... se maninca cu lingurita sau furculita de desert pentru ca este usor cremoasa nu o puteti taia felii ca pe chec.