Intr-o craticioara se pun toate ingredientele pentru sirop, se fierb ca sa scada putin siropul, se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se bat ouale bine cu zaharul, pana devin spumoase. Se adauga treptat iaurtul, uleiul, faina, grisul, coaja rasa de lamaie, si la sfarsit praful de copt. Se toarna compozitia in tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina sau captusita doar cu hartie de cuptor. Tava mea avea marimea 22/28 cm. si dulcele a crescut mult, mi-a venit destul de inalta. Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura medie 180 , circa 30-40 minute, pana devine aurie la suprafata. Faceti si proba cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se elimina hartia, dupa care se toarna siropul peste ea. Se lasa in tava sau in recipientul in care am pus-o... pana absoarbe tot siropul. Se taie bucati, chiar si inainte sa turnati siropul. Se serveste simpla sau dupa dorinta cu nuca de cocos, fistic, nuca macinata deasupra sau cu felii de lamaie fierte in sirop.

Intr-o craticioara se pun toate ingredientele pentru sirop, se fierb ca sa scada putin siropul, se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se bat ouale bine cu zaharul, pana devin spumoase. Se adauga treptat iaurtul, uleiul, faina, grisul, coaja rasa de lamaie, si la sfarsit praful de copt. Se toarna compozitia in tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina sau captusita doar cu hartie de cuptor. Tava mea avea marimea 22/28 cm. si dulcele a crescut mult, mi-a venit destul de inalta. Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura medie 180 , circa 30-40 minute, pana devine aurie la suprafata. Faceti si proba cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se elimina hartia, dupa care se toarna siropul peste ea. Se lasa in tava sau in recipientul in care am pus-o... pana absoarbe tot siropul. Se taie bucati, chiar si inainte sa turnati siropul. Se serveste simpla sau dupa dorinta cu nuca de cocos, fistic, nuca macinata deasupra sau cu felii de lamaie fierte in sirop. Acest dulce se prepara in bucataria diverselor tari din Mediul Orient. Are diverse variante (si cu cocos inauntru) si denumiri; in greceste / turceste revani o ravani, in limba araba basb sah o har sa, in armena shamali. Harisa difera putin, se face cu migdale, cu fistic si cu aroma de flori de portocal. Prajitura se serveste simpla sau decorata cu o migdala/nuca pe fiecare bucata sau cu cocos, nuci, fistic maruntite deasupra. In Grecia se serveste si cu inghetata sau frisca deasupra. Se pastreaza la rece in frigider.