Pentru sarmale Caliti in putin ulei bastonasele de kaizer / bacon / slanina afumata. Adaugati ceapa, lasati-o pana se inmoaie, apoi puneti carnea tocata si gatiti la foc mic pana este facuta. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati la racit. Adaugati orezul, mararul verde, tocat marunt si omogenizati. Opariti frunzele proaspete de vita de vie si lasati-le la racit. Rulati sarmalele cu carnea gatita. Puneti sarmalele la fiert intr-o oala, adaugati foile de dafin (optional) si acoperiti cu apa si sos de rosii. Pentru mamaliga Intre timp, pregatiti o mamaliga pripita, ca aici,dar la care inlocuiti apa cu lapte pentru ca mamaliga sa fie mai cremoasa si mai dulce. Pentru dulceata de vin rosu Puneti vinul rosu la fiert impreuna cu zaharul si lasati totul la foc potrivit pana cand ramane doar 1/3 din cantitatea initieala. Dati deoparte. Serviti cat sunt calde, sarmalele si mamaliga, stropite cu dulceata de vin rosu.

Pentru sarmale Caliti in putin ulei bastonasele de kaizer / bacon / slanina afumata. Adaugati ceapa, lasati-o pana se inmoaie, apoi puneti carnea tocata si gatiti la foc mic pana este facuta. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati la racit. Adaugati orezul, mararul verde, tocat marunt si omogenizati. Opariti frunzele proaspete de vita de vie si lasati-le la racit. Rulati sarmalele cu carnea gatita. Puneti sarmalele la fiert intr-o oala, adaugati foile de dafin (optional) si acoperiti cu apa si sos de rosii. Pentru mamaliga Intre timp, pregatiti o mamaliga pripita, ca aici,dar la care inlocuiti apa cu lapte pentru ca mamaliga sa fie mai cremoasa si mai dulce. Pentru dulceata de vin rosu Puneti vinul rosu la fiert impreuna cu zaharul si lasati totul la foc potrivit pana cand ramane doar 1/3 din cantitatea initieala. Dati deoparte. Serviti cat sunt calde, sarmalele si mamaliga, stropite cu dulceata de vin rosu.