Pentru mine mic-dejunul este foarte important, poate cel mai important din toata ziua. In prezent cred ca in 5 zile din cele 7 ale saptamanii mic-dejunul meu este compus din cereale si seminte, plus lapte si miere. Si de aceea m-am decis sa va aduc astazi reteta mea pentru acest tip de mic-dejun.

De ce prefer sa-mi fac singur combinatia aceasta? Pentru ca amestecurile gata facute din magazine sunt pline de zahar si pentru ca nu stiu exact cum au fost amestecate, unde, cum, etc. Plus ca e placerea mea sa combin cu mainile si capul meu, decat sa le iau gata facute de o instalatie complet automatizata la capatul careia se afla un buton verde si un deget uman .

Si pentru ca asta fac de ani de zile: incerc sa transmit dorinta de a gati, de a ne juca cu ingredientele, de a face combinatii, de a testa, de a gusta, de a implica familia, copiii sau prietenii.

Intai amestec ingredientele uscate (migdalele le tai in 2-3 bucati cu cutitul), apoi torn laptele, apoi pun mierea, amestec si apoi las totul sa stea minimum 10 minute: ovazul trebuie sa se umfle putin, sa capete volum.

Vitaminele si nutrientii din mic dejunul meuOvazul integral - este cereala cu cea mai mare concentratie de fibre, reduce colesterolul si reduce riscul aparitiei bolilor de inima; de asemenea, putina lume stie ca ovazul este singura cereala care contine proteine;Semintele de in: bogate in fibre, acizi grasi Omega 3; sunt de ajutor persoanelor suferinde de cancer de san si de prostata; deasemenea sunt utile celor care sufera de diabet, stabilizand nivelul zaharului din sange; sunt bogate in proteine, vitaminele B1, B2, B3 si B5, calciu, magneziu si fosfor;Migdalele: pline de carbohidrati si de vitamina E, dar si de calciu sau magneziu, ajuta impotriva anemiei si sunt utile foarte mult si femeilor insarcinate;Semintele de dovleac: fierul este nutrientul vedeta aici, alaturi de proteine, zinc, cupru, potasiu;Goji berries: 11 minereuri esentiale, 18 aminoacizi, 6 vitamine esentiale;Cranberries (in romaneste le-am gasit fie rachitele, fie merisor nu-mi suna bine nicio varianta) : vitamina C, potasiu, antioxidanti;Caloriile acestei portii: aproximativ 700 (lapte 75 / seminte in 100 / ovaz 190 / dovleac 150 / migdale 150 / cranberries 70 / miere 20 / goji 30).migdalele pot fi rupte in bucati mai mici;