Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare. Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min. Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale. Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare. Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece. Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou. Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine. Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie. Distribuiti deasupra bucatele de unt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie. Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii. Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou. Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.

Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare. Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min. Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale. Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare. Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece. Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou. Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine. Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie. Distribuiti deasupra bucatele de unt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie. Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii. Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou. Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.