Pentru costitele de porc Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune bere si apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare. Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi. Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform). Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada. Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite. * Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa. Pentru marinada Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Pentru piure de cartofi Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine. Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.

Pentru costitele de porc Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune bere si apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare. Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi. Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform). Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada. Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite. * Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa. Pentru marinada Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Pentru piure de cartofi Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine. Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.