Detalii Galuste din Iaurt, Gratinate in Cuptor
Pentru pesmet Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte. Pentru galuste Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor. Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min. Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile cu ajutorul a doua linguri. Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet. Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit. Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata. Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, etc.
Pentru pesmet Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte. Pentru galuste Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor. Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min. Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile cu ajutorul a doua linguri. Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet. Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit. Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata. Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, etc.