Blat: Topiti pe baie de aburi untul impreuna cu ciocolata. Adaugati zaharul si lasati la bain-marie pana ce zaharul este topit, amestecand mereu. Luati vasul de pe aburi si lasati compozitia sa se raceasca bine. Adaugati pe rand cate 1 galbenus si amestecati energic, dupa fiecare, pana la inglobare, apoi puneti cateva picaturi de rom / esenta de rom. Inglobati faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma (prin rasturnare, cu o spatula). Turnati in tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 170 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit. Crema mascota: Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei. Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta. Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei. Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine). Turnati intr-o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu folie de plastic, a carei margini sa depaseasca cu mult lateralele tavii si nivelati. Asezati deasupra blatul racit si inveliti totul in folia de plastic. Dati la frigider pana a doua zi. Rasturnati pe un platou si indepartati folia. Puteti servi simplu sau imbracand tortul in glazura de ciocolata ori ornat cu fulgi de cocos / frisca si / sau diverse figurine din zahar / ciocolata etc.

Blat: Topiti pe baie de aburi untul impreuna cu ciocolata. Adaugati zaharul si lasati la bain-marie pana ce zaharul este topit, amestecand mereu. Luati vasul de pe aburi si lasati compozitia sa se raceasca bine. Adaugati pe rand cate 1 galbenus si amestecati energic, dupa fiecare, pana la inglobare, apoi puneti cateva picaturi de rom / esenta de rom. Inglobati faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma (prin rasturnare, cu o spatula). Turnati in tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 170 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit. Crema mascota: Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei. Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta. Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei. Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine). Turnati intr-o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu folie de plastic, a carei margini sa depaseasca cu mult lateralele tavii si nivelati. Asezati deasupra blatul racit si inveliti totul in folia de plastic. Dati la frigider pana a doua zi. Rasturnati pe un platou si indepartati folia. Puteti servi simplu sau imbracand tortul in glazura de ciocolata ori ornat cu fulgi de cocos / frisca si / sau diverse figurine din zahar / ciocolata etc.