Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata. Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca. Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale). Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare. Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei. Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei. Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei. Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna. Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul. Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta. Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii. Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt. Presarati cu seminte, optional. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit. Serviti spiralele caldute sau reci.

Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata. Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca. Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale). Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare. Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei. Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei. Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei. Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna. Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul. Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta. Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii. Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt. Presarati cu seminte, optional. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit. Serviti spiralele caldute sau reci. Aceste spirale sunt superbe, cu un gust minunat si o textura incantatoare si nici pe departe uleioase cum s-ar putea crede la o prima lectura a retetei. Surpriza vine la degustare, cand, in interiorul spiralelor, veti intalni alternand straturile crocante cu cele moi, accentuate de gustul minunat al branzei topite - coapte.