Chiar daca se moare de cald, burtica nu stie de-asa ceva, ca atare, ne punem pe gatit ... o mancare delicioasa si usoara de vara . PS Daca la praji mai putem evita focaritul, aici, chiar nu .

Se spala si se portioneaza costitele, lasandu-se la scurs . Se curata ceapa, se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara, cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida, se adauga concentratul de legume, sau sarea, restul condimentelor (exclusiv, chimenul) si ardiul galben si morcovii taiati marisor . Cand toate legumele s-au inmuiat suficient, se adauga si costitele impreuna cu parfumatul chimen, care mie mi se pare chichirezul principal al mancarii, dar sa nu uitam de cartofii curatati, spalati si taiati in sferturi, altfel gulasul devine o tocana banala de cartofi, sau si mai rau ... un piure de legume .

Se lasa la imprietenit pe foc mic 30-40 de minute si se adauga si ardeii capia taiati fasii mari(eu am avut la congelator si i-am si dezbracat de camasute, sa nu se imprastie in toata mancarea - ar fi fost inestetic ) . Cu 10 minute de-a opri focul, se adauga rosiile decojite si ele si taiate felii mari . Se potriveste gulasul de gusturi, se adauga si cous-cousul si se opreste focul, amestecandu-se de cateva ori totul, prin rasturnarea lingurii ptr evitarea sfaramarii legumelor .

Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu ceva salaturi ...

Am servit ardelenescul gulas cu painica (cu ardei) proaspata si rumena ( din market ... ar fi fost nebunia lumii sa mai pornesc si masina de paine )