Umplutura Dati prin razatoare sau maruntiti la robot dovleacul curatat de coaja. Dati deoparte. Separat, amestecati intr-un bol zaharul cu scortisoara si lasati in asteptare. Aluat Turnati apa clocotita peste uleiul si sarea puse intr-un bol. Adaugati faina amestecata cu praf de copt si omogenizati, folosindu-va de o lingura. * Va rezulta un aluat moale ca plastilina si deloc lipicios. Lasati-l sa se odihneasca in bol, 20- 30 min, la temperatura camerei. Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de cca 1, 5 ori mai mare decat dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt. * Este de preferat ca foaia de aluat sa fie putin mai groasa pe mijloc si mai subtire pe margini. Presarati grisul peste mijlocul aluatului, avand grija sa nu puneti si pe margini. Distribuiti dovleacul ras intr-un strat generos, de minim 1 cm grosime (pentru ca dupa coacere scade in volum), lasand marginile libere. Puneti deasupra zaharul amestecat cu scortisoara. Indoiti o latura a foii de aluat peste umplutura, in asa fel incat sa ramana mijlocul de umplutura neacoperit. Aduceti la fel coltul primei laturi formate, peste umplutura. Continuati in acelasi fel (sa aduceti colturile marginilor) pana inchideti galeta. Presati aluatul suprapus cu degetele ca sa se lipeasca. Transferati intr-o tava cu hartia de copt cu tot. Optional, pentru o crusta crocanta si glazurata, ungeti deasupra placinta cu putina apa si presarati cu putin zahar alb / brun. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce galeta este coapta si incepe sa se auresca frumos. Lasati minim 10- 20 min sa se racoreasca inainte sa o feliati. * Taiati cu grija deoarece aluatul este foarte fraged. Este buna si calda si rece, dar mai ales rece.

Umplutura Dati prin razatoare sau maruntiti la robot dovleacul curatat de coaja. Dati deoparte. Separat, amestecati intr-un bol zaharul cu scortisoara si lasati in asteptare. Aluat Turnati apa clocotita peste uleiul si sarea puse intr-un bol. Adaugati faina amestecata cu praf de copt si omogenizati, folosindu-va de o lingura. * Va rezulta un aluat moale ca plastilina si deloc lipicios. Lasati-l sa se odihneasca in bol, 20- 30 min, la temperatura camerei. Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de cca 1, 5 ori mai mare decat dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt. * Este de preferat ca foaia de aluat sa fie putin mai groasa pe mijloc si mai subtire pe margini. Presarati grisul peste mijlocul aluatului, avand grija sa nu puneti si pe margini. Distribuiti dovleacul ras intr-un strat generos, de minim 1 cm grosime (pentru ca dupa coacere scade in volum), lasand marginile libere. Puneti deasupra zaharul amestecat cu scortisoara. Indoiti o latura a foii de aluat peste umplutura, in asa fel incat sa ramana mijlocul de umplutura neacoperit. Aduceti la fel coltul primei laturi formate, peste umplutura. Continuati in acelasi fel (sa aduceti colturile marginilor) pana inchideti galeta. Presati aluatul suprapus cu degetele ca sa se lipeasca. Transferati intr-o tava cu hartia de copt cu tot. Optional, pentru o crusta crocanta si glazurata, ungeti deasupra placinta cu putina apa si presarati cu putin zahar alb / brun. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce galeta este coapta si incepe sa se auresca frumos. Lasati minim 10- 20 min sa se racoreasca inainte sa o feliati. * Taiati cu grija deoarece aluatul este foarte fraged. Este buna si calda si rece, dar mai ales rece.