Detalii Savarine
Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia. Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina. Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit. Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2-3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute. Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava. Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).
Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia. Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina. Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit. Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2-3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute. Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava. Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).