* Puneti nautul intr-un castron sau o cana gradata si apoi cu aceeasi cana sau castron masurati si apa sau cit e nevoie ca sa obtineti un aluat subtire si foarte lichid exact ca cel pentru clatite. Intr-un castron sau cratita amestecam faina de naut cu apa foarte bine sa nu faca cocoloase apoi curatam putin cu lingura spuma care se formeaza si o aruncam (numai spuma) si lasam citeva ore sa se odihneasca compozitia. Ideal ar fi de dimineata pina seara sau de seara pina dimineata, eu am lasat de dimineata (tirziu) pina la ora cinei (la noi ora 16). Aceasta operatiune nu este un moft ci aceasta faina are nevoie sa stea la inmuiat ca sa fie mai usor digerabila si ca sa nu mai aiba gustul si aroma puternica de naut pe care o simtiti la faina cruda. Incalzim cuptorul la 200 -220 c si punem in cuptor tava in care am turnat ulei cit sa existe pe toata suprafata ei 1 mm de ulei. e bine ca tava sa fie calda ca sa nu se lipeasca compozitia la copt. Radem si scurgem foarte bine dovlecelul si il punem in alutaul aceste foarte subtire de faina si apa pe care il amestecam bine caci nautul are obiceiul sa se lasa la fundul vasului. Adaugam sare si piper. Scoatem cu grija tava incinsa din cuptor si varsam in ea tot cu mare grija sa nu ne ardem, stropim (daca va e frica mai bine incalziti tava goala in cuptor si cind o scoateti fierbinte adaugati uleiul si compozitia)., Turnam compozitia care va fi tot lichida ca aluatul de clatite. Nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm ca altfel nu se coace, ramine cruda si cruda nu e buna. Coacem la foc mare (adica cca 220 c) pina cind vedem ca pe margini devine crocanta si se intareste, devine compacta, nu este deloc uda in suprafata. Nota: Se poate pregati si in tigaie (una de teflon sau si mai bine de ceramica) pe care o incingeti insa foarte, foare bine cu ulei (care nu trebuie sa fie mult tot asa 1 mm pe fundul tigaii) inainte sa puneti compozitia* Puneti nautul intr-un castron sau o cana gradata si apoi cu aceeasi cana sau castron masurati si apa sau cit e nevoie ca sa obtineti un aluat subtire si foarte lichid exact ca cel pentru clatite. Intr-un castron sau cratita amestecam faina de naut cu apa foarte bine sa nu faca cocoloase apoi curatam putin cu lingura spuma care se formeaza si o aruncam (numai spuma) si lasam citeva ore sa se odihneasca compozitia. Ideal ar fi de dimineata pina seara sau de seara pina dimineata, eu am lasat de dimineata (tirziu) pina la ora cinei (la noi ora 16). Aceasta operatiune nu este un moft ci aceasta faina are nevoie sa stea la inmuiat ca sa fie mai usor digerabila si ca sa nu mai aiba gustul si aroma puternica de naut pe care o simtiti la faina cruda. Incalzim cuptorul la 200 -220 c si punem in cuptor tava in care am turnat ulei cit sa existe pe toata suprafata ei 1 mm de ulei. e bine ca tava sa fie calda ca sa nu se lipeasca compozitia la copt. Radem si scurgem foarte bine dovlecelul si il punem in alutaul aceste foarte subtire de faina si apa pe care il amestecam bine caci nautul are obiceiul sa se lasa la fundul vasului. Adaugam sare si piper. Scoatem cu grija tava incinsa din cuptor si varsam in ea tot cu mare grija sa nu ne ardem, stropim (daca va e frica mai bine incalziti tava goala in cuptor si cind o scoateti fierbinte adaugati uleiul si compozitia)., Turnam compozitia care va fi tot lichida ca aluatul de clatite. Nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm ca altfel nu se coace, ramine cruda si cruda nu e buna. Coacem la foc mare (adica cca 220 c) pina cind vedem ca pe margini devine crocanta si se intareste, devine compacta, nu este deloc uda in suprafata. Nota: Se poate pregati si in tigaie (una de teflon sau si mai bine de ceramica) pe care o incingeti insa foarte, foare bine cu ulei (care nu trebuie sa fie mult tot asa 1 mm pe fundul tigaii) inainte sa puneti compozitiaSe poate face si simpla si cu alte ingrediente la alegere inafara de dovlecel merge cu ceapa ca in reteta farinata asta sau asta cu morcov, cartofi, orice alta radacinoasa (cruda daca se poate minca cruda sau fiarta si scursa bine daca are nevoie de coacere). Comparativ cu omleta din oua aceasta are colesterolul 0 (zero), nu are grasimi saturate (singura grasime este cea din uleiul din tava si daca este unul de calitate este chiar ideal), este foarte bogata in fier contine de 4 ori mai mult fier decit o bucatica de carne de pui.