Tava 22 cm. Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu. Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara. Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura. Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac. Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura. Se da la cuptor la 200 pentru 10 min dupa care se coace la 170 pentru 40 min. Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud. Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun:Tava 22 cm. Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu. Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara. Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura. Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac. Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura. Se da la cuptor la 200 pentru 10 min dupa care se coace la 170 pentru 40 min. Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud. Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun: