Puneti prunele uscate intr-un castron impreuna cu romul, apa si batonul de scortisoara. Acoperiti si lasati 1 ora in asteptare. Scurgeti si pastrati lichidul. Pentru pesmet Caramelizati zaharul la foc mic pana devine auriu si lichid. Adaugati pesmetul si prajiti 2- 3 min, amestecand continuu. Puneti scortisoara, omogenizati, dati deoparte si lasati in asteptare. Pentru papanasi Puneti la fiert intr-un vas, apa si lichidul pastrat de la prune. Intre timp, bateti untul cu zaharul pana se spumeaza si zaharul este dizolvat. Adaugati grisul, branza de vaci si amestecati sa se omogenizeze. Inglobati intai galbenusul, esenta, apoi faina. Impartiti aluatul in 12 bucati egale. Aplatizati usor fiecare bucata, asezati in centru cate 1 pruna hidratata, ridicati marginile si inchideti aluatul in jurul prunei, apoi dati-i forma de bila. Transeferati papanasii in vasul cu apa clocotita si lasati sa fiarba, la foc potrivit spre mic, pana se ridica la suprafata. Scoateti papanasii cu o spumiera, apoi dati-i prin pesmet in asa fel incat sa fie cuprinsi de acesta de jur imprejur. Serviti cat sunt calzi.

Puneti prunele uscate intr-un castron impreuna cu romul, apa si batonul de scortisoara. Acoperiti si lasati 1 ora in asteptare. Scurgeti si pastrati lichidul. Pentru pesmet Caramelizati zaharul la foc mic pana devine auriu si lichid. Adaugati pesmetul si prajiti 2- 3 min, amestecand continuu. Puneti scortisoara, omogenizati, dati deoparte si lasati in asteptare. Pentru papanasi Puneti la fiert intr-un vas, apa si lichidul pastrat de la prune. Intre timp, bateti untul cu zaharul pana se spumeaza si zaharul este dizolvat. Adaugati grisul, branza de vaci si amestecati sa se omogenizeze. Inglobati intai galbenusul, esenta, apoi faina. Impartiti aluatul in 12 bucati egale. Aplatizati usor fiecare bucata, asezati in centru cate 1 pruna hidratata, ridicati marginile si inchideti aluatul in jurul prunei, apoi dati-i forma de bila. Transeferati papanasii in vasul cu apa clocotita si lasati sa fiarba, la foc potrivit spre mic, pana se ridica la suprafata. Scoateti papanasii cu o spumiera, apoi dati-i prin pesmet in asa fel incat sa fie cuprinsi de acesta de jur imprejur. Serviti cat sunt calzi.