Detalii Fursecurile Bunicii
* Daca folositi unt, acesta trebuie sa fie moale; frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, deoarece cantitatea nu va mai fi echivalenta cu 1 cana de untura! Taiati in felii, pe lungime, miezul de nuca. Dati deoparte. Frecati untura / untul cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugati pe rand galbenusurile si omogenizati bine dupa fiecare. Inglobati vanilia, zeama si coaja de lamaie. Puneti faina cat sa obtineti un aluat putin mai moale (coca se va lipi de mana). Infoliati si dati la rece pentru cel putin 1 ora sau pana ce aluatul se intareste. Scoateti pe planul de lucru si formati bilute cu un diametru de cca 2 cm, apoi alpatizati-le usor. Bateti albusurile cu zaharul vanilat. Treceti fiecare biluta prin albus (sau puteti doar sa ungeti partea superioara cu o pensula), apoi prin nuca macinata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Infigeti in fiecare cateva bucati din nuca taiata pe lungime. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si se auresc doar putin pe margine. Scoateti tava si lasati fursecurile sa se racoreasca 5 min, apoi scoateti-le si lasati-le pe un gratar la racit. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat (optional).* Daca folositi unt, acesta trebuie sa fie moale; frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, deoarece cantitatea nu va mai fi echivalenta cu 1 cana de untura! Taiati in felii, pe lungime, miezul de nuca. Dati deoparte. Frecati untura / untul cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugati pe rand galbenusurile si omogenizati bine dupa fiecare. Inglobati vanilia, zeama si coaja de lamaie. Puneti faina cat sa obtineti un aluat putin mai moale (coca se va lipi de mana). Infoliati si dati la rece pentru cel putin 1 ora sau pana ce aluatul se intareste. Scoateti pe planul de lucru si formati bilute cu un diametru de cca 2 cm, apoi alpatizati-le usor. Bateti albusurile cu zaharul vanilat. Treceti fiecare biluta prin albus (sau puteti doar sa ungeti partea superioara cu o pensula), apoi prin nuca macinata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Infigeti in fiecare cateva bucati din nuca taiata pe lungime. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si se auresc doar putin pe margine. Scoateti tava si lasati fursecurile sa se racoreasca 5 min, apoi scoateti-le si lasati-le pe un gratar la racit. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat (optional).