Detalii Cheesecake cu Ciocolata
Stiu ca probabil ca exista 1000 de feluri diferite de cheesecake, dar asta este una dintre modalitatile mele preferate de a face cheesecake. Si mai e si cu ciocolata pe deasupra. Cred ca baza ar merge facuta si din biscuiti Oreo. Cum facem: Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca. Preparare etapa 2 - Cheesecake cu ciocolataEtapa 2: Pentru crema amestecati mascarpone, crema de branza, esenta de vanilie, sucul de lamaie, faina si zaharul, folosind un mixer. In aceasta crema se adauga cate un ou treptat si se amesteca bine. La final se adauga si bombonelele de ciocolata. Se toarna in tava peste crusta si se coace in cuptorul incins timp de 50 de minute pana se intareste. Pentru mousse se pun intr-o oala frisca lichida si zaharul si se pune pe foc. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata si romul si se amesteca pana la omogenizare. La final, folosind un tel, se adauga cacao si se amesteca bine. Se da de pe foc. Mousse-ul se toarna peste cheesecake, lasat un pic la racit. Se mai coace pentru 10 minute. Cheesecake-ul se lasa la racit in cuptor pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se pune la frigider pentru minim 4 ore pana se intareste complet. Se taie in felii potrivite si se savureaza. Pofta buna! Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=wMtUyfHcmZ8Stiu ca probabil ca exista 1000 de feluri diferite de cheesecake, dar asta este una dintre modalitatile mele preferate de a face cheesecake. Si mai e si cu ciocolata pe deasupra. Cred ca baza ar merge facuta si din biscuiti Oreo. Cum facem: Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca. Preparare etapa 2 - Cheesecake cu ciocolataEtapa 2: Pentru crema amestecati mascarpone, crema de branza, esenta de vanilie, sucul de lamaie, faina si zaharul, folosind un mixer. In aceasta crema se adauga cate un ou treptat si se amesteca bine. La final se adauga si bombonelele de ciocolata. Se toarna in tava peste crusta si se coace in cuptorul incins timp de 50 de minute pana se intareste. Pentru mousse se pun intr-o oala frisca lichida si zaharul si se pune pe foc. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata si romul si se amesteca pana la omogenizare. La final, folosind un tel, se adauga cacao si se amesteca bine. Se da de pe foc. Mousse-ul se toarna peste cheesecake, lasat un pic la racit. Se mai coace pentru 10 minute. Cheesecake-ul se lasa la racit in cuptor pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se pune la frigider pentru minim 4 ore pana se intareste complet. Se taie in felii potrivite si se savureaza. Pofta buna! Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=wMtUyfHcmZ8