Ca fiecare bucatar, imi place si mie sa experimentez din cand in cand asocieri de ingrediente. Si dupa cum stiti si voi, cei care imi urmariti si rasfoiti retetele, ma axez pe mancaruri de familie care au gust bun dar nu si bun gust si aici ma refer la aspect. Retetele sunt reusite, chiar foarte bune si chiar daca au comentarii nu sunt pentru frumusetea lor, ci pentru arta conversatiei. e drept, nici nu imi place sa le moderez ( fardez) pentru ca le apreciez asa cum sunt, naturale! Punem la fiert carnea si indepartam spuma formata. Fierbem la foc mic pana se patrunde bine. Cand este gata o scoatem din zeama si o lasam la racit. o taiem in cubulete potrivite ca marime. Separat, fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj. Maioneza (o prefer pe cea facuta in casa) am preparat-o din 3 oua (2 galbenusuri fierte tare si 1 ou crud cu tot cu albus), o lingurita de mustar, zeama de lamaie si ulei dupa ochi, pana a iesit o pasta ferma si gustoasa. Eu o consider oarecum dietetica dar daca tineti cura, regim sau nu va plac sosurile grase puteti pune in compozitie cateva linguri de iaurt natur (fara arome). Intr-un vas incapator punem cubuletele de carne, pastele fierte, boabele de porumb (eventual scurse, dac nu sunt in vid) si amestecam usor. Adaugam sosul maioneza dupa gust si preferinta! Se face destul de rapid, cu minim de efort si investitii. Va doresc pofta buna si va astept cu impresii! >: dCa fiecare bucatar, imi place si mie sa experimentez din cand in cand asocieri de ingrediente. Si dupa cum stiti si voi, cei care imi urmariti si rasfoiti retetele, ma axez pe mancaruri de familie care au gust bun dar nu si bun gust si aici ma refer la aspect. Retetele sunt reusite, chiar foarte bune si chiar daca au comentarii nu sunt pentru frumusetea lor, ci pentru arta conversatiei. e drept, nici nu imi place sa le moderez ( fardez) pentru ca le apreciez asa cum sunt, naturale! Punem la fiert carnea si indepartam spuma formata. Fierbem la foc mic pana se patrunde bine. Cand este gata o scoatem din zeama si o lasam la racit. o taiem in cubulete potrivite ca marime. Separat, fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj. Maioneza (o prefer pe cea facuta in casa) am preparat-o din 3 oua (2 galbenusuri fierte tare si 1 ou crud cu tot cu albus), o lingurita de mustar, zeama de lamaie si ulei dupa ochi, pana a iesit o pasta ferma si gustoasa. Eu o consider oarecum dietetica dar daca tineti cura, regim sau nu va plac sosurile grase puteti pune in compozitie cateva linguri de iaurt natur (fara arome). Intr-un vas incapator punem cubuletele de carne, pastele fierte, boabele de porumb (eventual scurse, dac nu sunt in vid) si amestecam usor. Adaugam sosul maioneza dupa gust si preferinta! Se face destul de rapid, cu minim de efort si investitii. Va doresc pofta buna si va astept cu impresii! >: d