Detalii Ficatei in Sos de Rosii
Ingrediente:
- 1 kg ficatei de pasare,
- 1 lingura de zahar brun,
- 5 linguri suc de rosii,
- sare,
- piper,
- 1 fir de cimbru (proaspat,
uscat) ,
- ulei pentru prajit,
- 50 g de unt,
- verdeata (optional) ,
- lapte
O reteta care imi place mult pentru ca se pregateste rapid si e acceptata si de fetitele mele! Ingrediente: - 1 kg. ficatei de pasare; - 1 lingura de zahar brun; - 5 linguri suc de rosii; - sare; - piper; - 1 fir de cimbru (proaspat, uscat); - ulei pentru prajit; - 50 gr. de unt; - verdeata (optional); - lapte. Ficateii se spala foarte bine in mai multe ape, se curata de pielite si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa ii punem intr-o olita si ii acoperim cu lapte unde ii lasam sa stea cel putin 30 de minute. Laptele va reduce gustul amarui al ficateilor. Intr-o tigaie larga (cu capac) punem la topit untul peste care adaugam rapid cateva linguri de ulei (aveti grija ca untul sa nu se arda, altfel va gust neplacut ficateilor). Adaugam ficateii (scursi de lapte) si ii lasam sa se perpeleasca pe toate partile, 5-6 minute. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10 de minute, intorcandu-i bland de cateva ori pe toate partile. Pentru a preveni uscarea lor picuram cateva linguri de apa calda in tigaie. Intr-o canita diluam sucul de rosii cu o lingura de apa calda, adaugam piperul si zaharul. Amestecam si turnam compozitia peste ficatei. Ii lasam sa fiarba la foc mediu cca 15 minute, amestecand usor (sau scuturand tigaia) de cateva ori. Adaugam sare dupa gust. Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri. Daca doriti un sos picant adaugati 1/4 lingurita boia picanta, pasta harissa sau praf chili (fulgi de ardei iute). Pofta buna!O reteta care imi place mult pentru ca se pregateste rapid si e acceptata si de fetitele mele! Ingrediente: - 1 kg. ficatei de pasare; - 1 lingura de zahar brun; - 5 linguri suc de rosii; - sare; - piper; - 1 fir de cimbru (proaspat, uscat); - ulei pentru prajit; - 50 gr. de unt; - verdeata (optional); - lapte. Ficateii se spala foarte bine in mai multe ape, se curata de pielite si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa ii punem intr-o olita si ii acoperim cu lapte unde ii lasam sa stea cel putin 30 de minute. Laptele va reduce gustul amarui al ficateilor. Intr-o tigaie larga (cu capac) punem la topit untul peste care adaugam rapid cateva linguri de ulei (aveti grija ca untul sa nu se arda, altfel va gust neplacut ficateilor). Adaugam ficateii (scursi de lapte) si ii lasam sa se perpeleasca pe toate partile, 5-6 minute. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10 de minute, intorcandu-i bland de cateva ori pe toate partile. Pentru a preveni uscarea lor picuram cateva linguri de apa calda in tigaie. Intr-o canita diluam sucul de rosii cu o lingura de apa calda, adaugam piperul si zaharul. Amestecam si turnam compozitia peste ficatei. Ii lasam sa fiarba la foc mediu cca 15 minute, amestecand usor (sau scuturand tigaia) de cateva ori. Adaugam sare dupa gust. Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri. Daca doriti un sos picant adaugati 1/4 lingurita boia picanta, pasta harissa sau praf chili (fulgi de ardei iute). Pofta buna! Servim calzi cu mamaliguta, orez, piureuri.