Pentru sarmale Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare. Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit. Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca. Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper. Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale). Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele. Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava. Pentru sosul de ciuperci Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta. Adaugati rosiile, pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min. La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute. Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.

Pentru sarmale Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare. Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit. Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca. Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper. Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale). Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele. Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava. Pentru sosul de ciuperci Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta. Adaugati rosiile, pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min. La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute. Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos. Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.