Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt deloc cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare;). Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa. Preincalzeste cuptorul. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) . Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore. Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi. Pregateste crema de ciocolata alba. Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza. Pregateste crema de ciocolata cu lapte. Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa. Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza. Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit. Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor. Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort. Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba. Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul. Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi. Dai tortul la rece pentru cateva ore. Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca. Presari bombonele colorate. Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt deloc cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare;). Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa. Preincalzeste cuptorul. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) . Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore. Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi. Pregateste crema de ciocolata alba. Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza. Pregateste crema de ciocolata cu lapte. Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa. Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza. Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit. Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor. Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort. Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba. Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul. Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi. Dai tortul la rece pentru cateva ore. Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca. Presari bombonele colorate. Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute. rece