pregatiti mai intai crema, amestecati galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu un tel, sa nu se formeze cocoloase puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste. Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte pasati capsunile si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul pentru blatul de rulada, mixati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar pregatiti mai intai crema, amestecati galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu un tel, sa nu se formeze cocoloase puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste. Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte pasati capsunile si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul pentru blatul de rulada, mixati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar