Detalii Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi
Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges; Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs; Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper; Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii; Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente; Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc; Asezonati carnea cu putina sare; Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul); Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie; Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare; Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu; Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min; Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium; Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min; Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit; Serviti-o impreuna cu cartofii; Pofta buna !Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges; Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs; Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper; Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii; Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente; Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc; Asezonati carnea cu putina sare; Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul); Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie; Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare; Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu; Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min; Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium; Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min; Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit; Serviti-o impreuna cu cartofii; Pofta buna !