Spalati orezul cu un pumn de sare in prima apa pentru a elimina o mare cantitate de amidon; Aruncati apa si spalati-l apoi in alte doua ape fara sare de aceasta data; Puneti apa cu putina sare la fiert (cca 3litri), si cand aceasta a inceput sa dea in clocot adaugati orezul inauntru; La fiecare minut amestecati usor cu o spumiera, avand grija sa nu spargeti bobul de orez si totodata sa evitati sa se lipeasca de peretii oalei; Fierbeti pentru cca 10 minute, pana cand exteriorul este al dente iar miezul usor moale; Scurgeti orezul de apa intr-o sita; Amestecati toate tipurile de ierburi uscate; Luati o cratita mai mare, teflonata sau de ceramica; Puneti ulei la baza sa si adaugati lipia libaneza; Puneti cate 3-4 linguri de orez in mijlocul lipiei, presarati o mica cantitate din ierburile uscate si repetati acest proces pana epuizati orezul si ierburile trebuie sa formati o piramida de orez in interiorul cratitei teflonate (fara a depasi nivelul de inaltime al acesteia si fara a avea orez pe peretii interiori ai sai); Inveliti capacul intr-un prosop de bumbac si puneti-l deasupra; Asezati cratita pe cel mai mare ochi al plitei/aragazului la focul cel mai mic si lasati cca 45 de minute (pana se gateste in intregime) prosopul va absorbi orice condens, iar rezultatul va fi unul spectaculos un orez gustos, parfumat, bob cu bob, si cu o cantitate redusa de amidon. !Nu ridicati capacul in primele 15 minute; Odata gata, amestecati orezul cu unt si asezonati cu sare si piper; Lipia care s-a prajit la baza cratitei se numeste Tahdig (fundul ceaunului) si este o bunatate ea poate fi inlocuita cu un pat de cartofi de cca 4-5 mm grosime sau de 2-3 straturi de salata; Pofta buna !Spalati orezul cu un pumn de sare in prima apa pentru a elimina o mare cantitate de amidon; Aruncati apa si spalati-l apoi in alte doua ape fara sare de aceasta data; Puneti apa cu putina sare la fiert (cca 3litri), si cand aceasta a inceput sa dea in clocot adaugati orezul inauntru; La fiecare minut amestecati usor cu o spumiera, avand grija sa nu spargeti bobul de orez si totodata sa evitati sa se lipeasca de peretii oalei; Fierbeti pentru cca 10 minute, pana cand exteriorul este al dente iar miezul usor moale; Scurgeti orezul de apa intr-o sita; Amestecati toate tipurile de ierburi uscate; Luati o cratita mai mare, teflonata sau de ceramica; Puneti ulei la baza sa si adaugati lipia libaneza; Puneti cate 3-4 linguri de orez in mijlocul lipiei, presarati o mica cantitate din ierburile uscate si repetati acest proces pana epuizati orezul si ierburile trebuie sa formati o piramida de orez in interiorul cratitei teflonate (fara a depasi nivelul de inaltime al acesteia si fara a avea orez pe peretii interiori ai sai); Inveliti capacul intr-un prosop de bumbac si puneti-l deasupra; Asezati cratita pe cel mai mare ochi al plitei/aragazului la focul cel mai mic si lasati cca 45 de minute (pana se gateste in intregime) prosopul va absorbi orice condens, iar rezultatul va fi unul spectaculos un orez gustos, parfumat, bob cu bob, si cu o cantitate redusa de amidon. !Nu ridicati capacul in primele 15 minute; Odata gata, amestecati orezul cu unt si asezonati cu sare si piper; Lipia care s-a prajit la baza cratitei se numeste Tahdig (fundul ceaunului) si este o bunatate ea poate fi inlocuita cu un pat de cartofi de cca 4-5 mm grosime sau de 2-3 straturi de salata; Pofta buna !