Detalii Tarta cu Fructe de Padure
Puneti in vasul robotului untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin Adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l intr-o forma de tarta cu diametrul de 24 cm Taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul Coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini Scoateti tava din cuptor, indepartati foaia de copt si boabele de linte si intepati aluatul cu o furculita Pentru tarta puteti folosi fructe de padure congelate sau proaspete Separati cele doua oua si mixati albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar Amestecati smantana cu galbenusurile, apoi incorporati albusurile spuma Puneti fructele de padure peste blat si deasupra amestecul de oua si smantana Puneti din nou tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider 30 de minute inainte de servirePuneti in vasul robotului untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin Adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l intr-o forma de tarta cu diametrul de 24 cm Taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul Coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini Scoateti tava din cuptor, indepartati foaia de copt si boabele de linte si intepati aluatul cu o furculita Pentru tarta puteti folosi fructe de padure congelate sau proaspete Separati cele doua oua si mixati albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar Amestecati smantana cu galbenusurile, apoi incorporati albusurile spuma Puneti fructele de padure peste blat si deasupra amestecul de oua si smantana Puneti din nou tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider 30 de minute inainte de servire